Kremllj: Nove sankcije SAD antiruski potez, odgovorićemo recipročno

Svetske vesti - Sreda 03.03.2021 - 11:45

Nove američke sankcije protiv ruskih zvaničnika povodom trovanja i pritvaranja Alekseja Navaljnog su neprijateljski i antiruski potez, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Odgovorićemo na osnovu principa reciprociteta „Odgovorićemo na osnovu principa reciprociteta" FOTO: Profimedia
U saopštenju se dodaje da će na sankcije biti recipročno uzvraćeno, preneo je „Sputnjik“.
 
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova napomenula je da takve mere mogu dodatno da naruše odnose između Rusije i SAD.
 
„Odgovorićemo na osnovu principa reciprociteta, ali ne nužno simetrično“, rekla je Zaharova, preneo je Rojters.
 
SAD su ranije uvele sankcije protiv pojedinih ruskih zvaničnika zbog trovanja i pritvaranja opozicionara i kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog.
 
Sankcije, koje su usmerene posebno na sedam visokih zvaničnika, uvedene su „u konsultacijama sa partnerima iz EU“ i predstavljaju „jasan signal“ Moskvi, izjavio je neimenovani američki zvaničnik.
 
„Ponovo apelujemo na hitno i bezuslovno oslobađanje Navaljnog“, dodao je on, ističući da su američke obaveštajne službe zaključile da je ruska vlada odgovorna za trovanje Navaljnog.
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: