Masakr u Meksiku: Ubijeno devet članova mormonske porodice, većinom deca FOTO

Svetske vesti - Utorak 05.11.2019 - 12:31

Meksiko Siti -- U masakru koji se dogodio u Meksiku ubijeno je devet članova američke mormonske porodice, među kojima je većina dece, saopštila je porodica žrtava.

Još nema saznanja ko stoji iza napada FOTO: Getty Images Još nema saznanja ko stoji iza napada FOTO: Getty Images
Naoružani napadač ubio je članove porodice LeBaron koja pripada zajednici mormona koja je naselila planine i ravnice u severnom Meksiku pre više decenija.
 
Rođaci LeBronovih su Rojtersu rekli da je ubijeno devetoro ljudi, dok je meksička vlada za sada zvanično potvrdila da je stradalo pet osoba.
 
Još nije jasan motiv ubistva koji se dogodio u ponedeljak na lokalnom putu u meksičkoj državi Sonora, na granici sa Sjedinjenim Državama.
 
Na video snimku koji se pojavio na društvenim medijima vidi se izgorelo i mecima izrešetano terensko vozilo u kojem su se navodno nalazile žrtve u trenutku napada.
 
 
"Ovo je da se zna. Nita i četvoro mojih unučadi su upucani i izgoreli“, čuje se potreseni muški glas sa američkim akcentom, najverovatnije čoveka koj je napravio snimak.
 
Rojters navodi da nije bilo potvrde o autentičnosti video snimka.
 
U Meksiku se poslednjih nedelja dogodio talas napada, što je bilo šokantno čak i za tu zemlju pogođenu dugogodišnjim nasiljem u obračunima narko-kartela.
 
Još nema saznanja ko stoji iza napada, a posle ovog ubistva američkih državljana očekuje se pritisak SAD na meksičkog predsednika da obuzda naoružane grupe u svojoj zemlji.
 
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: