Mediji: Navaljni postigao napredak u oporavku, može ponovo da govori

Svetske vesti - Četvrtak 10.09.2020 - 13:25

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni postigao je dalji napredak u oporavku nakon što je, kako je utvrđeno u nemačkoj bolnici gde se leči, otrovan nervnim agensom „novičok“, i može ponovo da govori, objavio je danas magazin Der Spigel, a prenosi Rojters.

„Navaljnijeva policijska zaštita pojačana „Navaljnijeva policijska zaštita pojačana" FOTO: EPA
Berlinska bolnica u kojoj je smešten Navaljni i koja je saopštila 7. septembra da je 44-godišnji opozicionar „probuđen iz medicinski izazvane kome“ i da se „odvikava od mehaničke respiracije“, nije komentarisala ovu vest.
 
Portparolka berlinske policije, takođe, nije imala komentar, a portparolka Navaljnija Kira Larmiš objavila je na tviteru da je „priča preterana i da sadrži mnoge činjenične netačnosti“.
 
Časopis navodi da je „Navaljnijeva policijska zaštita pojačana u očekivanju da će primati više posetilaca kako se njegovo stanje poboljšava, da može ponovo da govori i da se verovatno seća detalja o svom kolapsu u avionu“.
 
„Njegove izjave mogu biti opasne za ljude koji stoje iza napada“, piše časopis, pripisujući zasluge za vest svom istraživačkom vebsajtu.
 
Rojters podseća da je afera Navaljni dovela do napetosti između Rusije i zapada, a neke zapadne vlade smatrale su da su Navaljnog otrovale ruske bezbednosne službe uz podršku s najvišeg nivoa.
 
Međutim, italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je u četvrtak da mu je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da će formirati odbor za istragu slučaja Navaljni i da je „spreman za saradnju sa nemačkim vlastima“.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: