Medvedev: Sankcije SAD objava ekonomskog rata, odgovorićemo

Svetske vesti - Petak 10.08.2018 - 07:09

Moguće pooštravanje američkih ekonomskih sankcija Rusiji može se tumačiti kao objava ekonomskog rata na koju se mora odgovoriti svim mogućim ekonomskim, političkim i drugim sredstvima, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

U igri ekonomska, politička i druga sredstva FOTO: Reuters U igri ekonomska, politička i druga sredstva FOTO: Reuters
Na pitanje novinara kakve bi sankcije mogle da budu uvedene Rusiji u budućnosti i kako će to uticati na rusku ekonomiju, Medvedev je tokom posete rezervatu Kronotski, na ruskom poluostrvu Kamčatka, rekao da ne želi da komentariše pregovore o budućim sankcijama, ali je dodao da bi mere poput zabrane bankarskih aktivnosti mogle da se protumače kao objava ekonomskog rata. 
 
"A na taj rat moraćemo da odgovorimo - ekonomskim, političkim, a ako treba i drugim sredstvima", rekao je premijer Rusije, prenela je agencija Tass. 
 
Govoreći o sankcijama koje su na snazi, Medvedev je rekao da je cilj takvih mera da se "ograniči moć" Rusije, kako bi se "uklonila sa liste moćnih rivala u medjunarodnoj areni", iako je njihovo uvodjenje obrazloženo političkim razlozima. 
 
Stejt department je prethodno saopštio da SAD uvode nove sankcije Rusiji zbog korišćenja hemijskog oružja u pokušaju ubistva bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke u martu u Velikoj Britaniji. Sankcije će stupiti na snagu oko 22. avgusta.
 
Vašington se odlučio za nove sankcije uprkos naporima predsednika SAD Donalda Trampa da poboljša odnose s Rusijom i u jeku istrage o mogućem mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: