Meksiko: Nesreća na metro liniji - 20 mrtvih, 49 u bolnici

Svetske vesti - Utorak 04.05.2021 - 12:01

MEKSIKO SITI - Najmanje 23 osobe su izgubile život, a 65 je hospitalizovano kada se sinoć oko 22:30 po lokanom vremenu srušio nadvožnjak metroa u Meksiko Sitiju, saopštile su lokalne vlasti.

Nadvožnjak se srušio na automobile FOTO: EPE-EFE Nadvožnjak se srušio na automobile FOTO: EPE-EFE
Spasilačka akcija izvlačenja putnika je nakratko obustavljena zbog bojazni da bi se nadvožnjak sa vagonima kompozicije metroa mogao dodatno urušiti.
 
Lokalna TV Milenio prikazala je snimak na kojem se vidi da se oko 22:30 po lokalnom vremenu nadvožnjak srušio na automobile koji su se kretali ulicom ispod, a na snimcima objavljenim na društvenim mrežma vide se medicinske ekipe i vatrogasci koji traže preživele, prenosi Rojters.
 
Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija Šinbaum napisala je na Tviteru da je stigla na mesto nesreće, da je 15 ljudi poginulo i da je jedan automobil zarobljen pod ruševinom, a nešto kasnije je i potvrdila da se spasilačka akcija na kratko obustavlja zbog rizika od dodatnog urušavanja nadvožnjaka, kao i da je povređeno čak 70 ljudi.
 
Do nesreće je došlo na liniji metroa broj 12, koja je izgrađena dok je sadašnji ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard bio gradonačelnik Meksiko Sitija.
 
„Ono što se danas dogodilo je stravična tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim porodicama", napisao je Ebrard na Tviteru.
 
On je istakao da uzroci nesreće moraju biti istraženi i utvrđena odgovornost, kao i da je na raspolaganju vlastima za svaku vrstu pomoći.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: