Moderna piraterija - Berlin platio maske za policiju, one završile u Americi

Svetske vesti - Ponedeljak 06.04.2020 - 14:44

Senator za unutrašnje poslove Berlina Andreas Sajdel oštro je kritikovao SAD u sporu oko nestale zaštitne opreme namenjene Nemačkoj, navodeći da je Berlin platio maske, a da su one završile u SAD.

200.000 zaštitnih maski nestalo na putu ka Berlinu FOTO: AFP 200.000 zaštitnih maski nestalo na putu ka Berlinu FOTO: AFP
„Činjenica je da smo naručili određenu robu, da smo je i platili”, podvukao je on u izjavi državnoj televiziji Ze-De-Ef.
 
On je ukazao da je 200.000 zaštitnih maski nestalo na putu ka Berlinu.
 
„Nezavisno od toga da li ste ih zaplenili, ili stornirali narudžbinu, i potom preusmerili u SAD, ili je neko sa koferom novca došao da preusmeri robu, naše maske su dospele u SAD. To nije u redu”, podvukao je Gajsel, preneo je Tanjug.
 
On je istakao da se sporazumi moraju biti poštovati.
 
Inače, te zaštitne maske bile su namenjene za policiju u Berlinu.
 
Zaštitna oprema nestala je na aerodromu u Bangkoku, a Gajsel je još u petak rekao da su one „zaplenjene” na zahtev SAD, govoreći o „aktu moderne piraterije”.
Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: