Mutirani novi soj stigao u Evropu, Holandija uvodi nova ograničenja, u Švajcarskoj u nedelju glasanje o kovid merama

Svetske vesti - Subota 27.11.2021 - 13:00

U svetu je do sada zaraženo više od 260 miliona ljudi, a preminulo više od 5,18 miliona. Dato je više od 7,52 milijarde doza vakcina, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Dok u Srbiji opada broj novozaraženih, ali deo lekara i epidemiologa traži nešto oštrije mere, zemlje širom sveta se utrkuju da uvedu zabranu putovanja i ograničenja za zemlje južnog dela Afrike u nastojanju da obuzdaju novu varijantu korona virusa za koju se tvrdi da je najgora do sada
 
Omikron, kako je nazvan novi soj virusa, imao je mnogo mutacija i rani podaci ukazuju na povećan rizik od ponovne infekcije, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.
 
Nakon što je u Belgiji registrovan prvi slučaj novog, drastično mutiranog novog soja, koji se nedavno pojavio u Africi, članicama Evropskje unije je preporučeno da zabrane dolaske iz pojedinih afričkih zemalja.
 
Dok se Holandija bori sa rekordnim porastom slučajeva, a u nedelju će na snagu stupiti delimično zatvaranje, takođe u nedelju Švajcarci će na referendumu odlučiti da li će na snazi ostati kovid ograničenja
 
U Holandiji će od nedelje barovi, restorani i većina prodavnica raditi samo do 17 časova.
BBC News, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: