Na japanskom kruzeru koronavirusom zaraženo 130 osoba

Svetske vesti - Ponedeljak 10.02.2020 - 14:26

Na japanskom kruzeru Diamond Princess je ukupno 130 osoba zaraženih koronavirusom, pokazale su poslednje medicinske analize sa ovog broda, koji je početkom februara pretvoren u karantin u japanskoj luci Jokohama kada je otkriveno da je jedan putnik zaražen smrtonosnim virusom.

Brod je 3. februara proglašen karantinom FOTO: AP Brod je 3. februara proglašen karantinom FOTO: AP
Lokalne televizije TBS i NHK su, pozivajući se izvore iz japanskog ministarstva zdravlja, javile kako poslednje analize pokazuju još 60 slučajeva zaraze, čime je ukupan broj zaraženih putnika i članova posade porastao na 130.
 
Brod je 3. februara proglašen karantinom, a lokalne vlasti su zabranile iskrcavanje.
 
Na kruzeru se nalazi oko 2.750 putnika i 1.100 članova posade, a putnicima je dopušteno da u smenama izlaze na palubu kako bi udahnuli svež vazduh, uz obavezu da redovno mere temperaturu.
 
Od koronavirusa dosad je umrlo najmanje 908 ljudi, uglavnom u pokrajini Hubei, u kontinentalnoj Kini, a zaraženo je više od 40.000.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: