Najmanje 40 žrtava poplava u Turskoj – urušene zgrade, evakuacija građana sa krovova

Svetske vesti - Subota 14.08.2021 - 15:25

U poplavama i klizištima na severu Turske poginulo je najmanje četrdeset osoba, saopštili su zvaničnici. Ekipe hitnih službi pretražuju urušene zgrade, vodom natopljene kuće i podrume tragajući za nestalima.

FOTO: AP FOTO: AP
Obilne kiše koje su 11. avgusta pogodile crnomorske priobalne provincije Bartin, Kastamonu, Sinop i Samsun izazvale su poplave zbog kojih su urušene kuće i mostovi, prenosi Hurijet dejli.
 
Više od 1.700 ljudi evakuisano je širom regiona. Neki su sa krovova evakuisani helikopterima, a mnogi su privremeno smešteni u studentske domove.
 
U poplavama u provinciji Kastamonu poginule su 34 osobe, navodi se u saopštenju Uprave za vanredne situacije i vanredne situacije (AFAD).
 
Još šest osoba je poginulo u provinciji Sinop, dok se u provinciji Bartin za jednom osobom još traga.
 
Spasilačke i humanitarne operacije nastavljaju se u područjima pogođenim poplavama, dodaje se u saopštenju.
 
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je otkazao proslavu obeležavanja 20-godišnjice svoje stranke, posetio je to područje u sredu i obećao rekonstrukciju srušenih kuća, puteva i mostova.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: