NEMCI U ŠOKU Vlada planira da ograniči brzinu na autoputevima

Svetske vesti - Sreda 23.01.2019 - 12:14

Procureli predlog za nametanje univerzalnog ograničenja brzine od 130 kilometara na čas na nemačkim autoputevima izaziva bes među Nemcima, navodi AP.

Nemačka nema ograničenja brzine na autoputevima FOTO: Bundespolizei Nemačka nema ograničenja brzine na autoputevima FOTO: Bundespolizei
Navodi se da je nemački ministar saobraćaja Andreas Sćeuer izjavio da ova ideja "ide protiv zdravog razuma", dok je istaknuti poslanik Zelene partije u Bundestagu Džem Ezdemir danas branio predlog, nazivajući da "razumnim činom".
 
AP navodi da je Nemačka jedna od retkih zemalja na svetu gde nema ograničenja brzine na autoputevima.
 
Agencija navodi da je ova ideja još uvek na nivou promišljanja i da njeni predlagači tvrde da bi se time smanjilo zagađenje, pomoglo borbi protiv klimatskih promena i umanjio broj saobraćajnih nesreća.
 
Navodi se da je Štefen Zajbert, portparol nemačke kancelarke Angele Merkel, pokušao da umiri situaciju, izjavivši juče da komitet koji je imenovala vlada razmatra razne predloge i još nije okončao posao.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: