Nezapamćena tragedija u BiH: Stradalo osmoro mladih

Svetske vesti - Petak 01.01.2021 - 17:17

POSUŠJE - Osmoro mladih ljudi ugušilo se noćas plinom nedaleko od Posušja, u BiH.

Tragedija prijavljena policiji jutros u 10 sati FOTO: Screenshot Tragedija prijavljena policiji jutros u 10 sati FOTO: Screenshot
Dnevni Avaz objavio je da se tragedija dogodila u vikendici u Parku prirode Blidinje.
 
U nezapamćenoj tragediji u Posušju smrtno je stradalo osam mladih između 18 i 19 godina, potvrdio je komesar MUP Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić.
 
Prema njegovim rečima, u vikendici u mestu Tribistovo bilo je osam osoba i nijedna, nažalost, nije preživela.
 
"U susednoj vikendici bile su takođe mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primetili da niko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju", ispričao je Galić.
 
Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali nije mogao da navede više detalja. Uviđaj je u toku, a policija će nakon njega objaviti nove informacije.
 
Prema nezvaničnim saznanjima, mlade ljude je najverovatnije ugušio plin iz agregata koji je napajao kuću električnom energijom.
 
"Lično ne mogu zamisliti ništa teže od gubitka dece u jednoj ovakvoj tragediji. Tu smo da izrazimo solidarnost i saučešće porodicama koje su izgubile decu", rekao je premijer Zdenko Ćosić, dodavši da će u toku dana biti proglašeno nekoliko dana žalosti.
 
Portal Klix podseća da je tragedija prijavljena policiji jutros u 10 sati.
 
Prema nezvaničnim informacijama, smrtno su stradale četiri devojke i četiri mladića s područja Rakitna i Posušja. Iz Opštine Posušje pozvali su ugostiteljske objekte da obustave rad zbog ove tragedije.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: