Njujork: Potvrda o vakcinaciji za aktivnosti u zatvorenom prostoru

Svetske vesti - Sreda 04.08.2021 - 12:47

Njujork će biti prvi grad u SAD u kom će za aktivnosti u zatvorenom prostoru biti potrebna potvrda o vakcinaciji protiv korona virusa, saopštio je danas gradonačelnik Bil de Balasio.

U Njujorku je sa obe doze vakcinisano 66 odsto građana FOTO: EPA-EFE U Njujorku je sa obe doze vakcinisano 66 odsto građana FOTO: EPA-EFE
Ta restriktivna mera će na snagu stupiti 16. avgusta i odnosiće se na unutrašnjost restorana, teretane i sva zatvorena mesta za kulturne i zabavne aktivnosti.
 
Cilj je da se što više Njujorčana motiviše da se vakciniše jer odbijaju čak i da nose maske u zatvorenim prostorima uprkos preporukama.
 
Gradonačelnik je ranije saopštio da će od svih radnika u gradskoj upravi biti zahtevano da se vakcinišu do sredine septembra ili da rade test na korona virus svake nedelje.
 
U Njujorku je sa obe doze vakcinisano 66 odsto građana.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: