Novi podaci o incidentu u Nici: Tri osobe ubijene u napadu nožem, više ranjeno

Svetske vesti - Četvrtak 29.10.2020 - 13:56

Tri osobe su ubijene, a više je ranjeno u jutrošnjem napadu nožem u Nici, novi su podaci koje je saopštio neimenovani policijski izvor.

Policija uhapsila napadača FOTO: EPA-EFE Policija uhapsila napadača FOTO: EPA-EFE
Dve osobe, muškarac i žena, ubijeni su u crkvi Notr Dam u Nici, a treća osoba koja je bila teško ranjena, podlegla je povredama u obližnjem baru gde se sklonila, precizirao je agenciji Frans pres isti izvor.
 
Taj izvor je rekao i da je policija uhapsila napadača.
 
Francusko antiterorističko tužilaštvo je otvorilo istragu zbog „ubistva i pokušaja ubistva u vezi sa terorističkim poduhvatom“ i zbog „zločinačkog terorističkog udruživanja“.
 
Francuska vlada je predhodno saopštila da su u tom napadu ubijene dve osobe, a francuski ministar Žerald Darmanen najavio je na Tviteru krizni sastanak.
 
Napadač je ranjen u intervenciji policije i prebačen je u bolnicu, rekao je neimenovani policijski izvor.
 
Gradonačelnik Nice Kristijan Estrozi zatražio je da se „učini sve kako bi se uništio islamo-fašizam“ i dodao da je napadač, „dok je bio u lisicama, izgovorio reči ‘alah akbar’ (bog je najveći)“.
 
„Jedna žena je napadnuta na isti način kao i Samuel Pati“, rekao je gradonačelnik Nice, mislivši na profesora kome je 16. oktobra u školi u regionu Pariza odrubljena glava.
 
Posle „napada u školi“, kako je kazao, „islamo-fašističko varvarstvo je odlučilo da izvrši napad u crkvi“.
 
Francuski predsednik Emanuel Makron je posetio kriznu jedinicu osnovanu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a zatim je otputovao za Nicu.
 
Napad se dogodio jutros oko devet časova kod crkve Notr Dam u centru Nice, dodali su policijski izvori.
 
Veliki broj policajaca i vatrogasaca je na licu mesta. „Situacija je pod kontrolom, ne treba paničiti“, rekli su policajci.
 
Nacionalna skupština čije je zasedanje u toku, odala je minutom ćutanja poštu žrtvama napada.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: