Novi potres na samo 25 kilometara od Tirane: Region se ne smiruje, skoro 50 zemljotresa u 73 časa!

Svetske vesti - Ponedeljak 02.12.2019 - 13:23

Za sada nema informacija o šteti i mogućim ljudskim posledicama

Albaniju pogodila serija slabijih potresa FOTO: EMSC Albaniju pogodila serija slabijih potresa FOTO: EMSC
Skoro 50 zemljotresa u poslednja 73 časa pogodio je Albaniju! Od jutros su se dogodila šest zemljotresa u području ove zemlje i tri u regionu Jadranskog mora, a najjači je zatresao Albaniju u 8.26 po lokalnom vremenu, a izmereno je 4,3 stepena Rihterove skale.
 
Navodno je epicentar bio 25 kilometara severozapadno od Tirane, a svega 10 km od Vore. Za sada nema informacija o šteti i mogućim ljudskim posledicama.
 
Poslednji potres u ovom području, prema sajtu CSEM EMSC dogodio se u Albaniji u 09.58 h po lokalnom vremenu i bio je jačine 2,7 stepeni po Rihteru.
 
Albanija je poslednjih sedam dana izložena mnogobrojnim potresima. Dva najjača zemljotresa su pogodili Albaniju 26. novembra i bili su jačine 6,4 stepena Rihtera (oko četiri sata ujutru) i 5,2 stepena Rihtera (u 7 i 10 ujutru). Ova dva potresa izazvala su seriju manjih zemljotresa u narednim satima i danima, čija je jačina nije prelazila tri stepena Rihtera.
 
Prema poslednjim podacima, broj poginulih je 50, a povređeno je oko 2.000 ljudi. Preliminarni podaci procenjuju da je najmanje 4.000 ljudi ostalo bez krova nad glavom.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: