Novi zemljotresi u Albaniji i BiH

Svetske vesti - Petak 29.11.2019 - 11:22

Novi zemljotres jačine 3,8 stepeni pogodio je Albaniju, objavio je Evropski mediteranski seizmološki centar - EMSC.

Novi zemljotres jačine 3,8 stepeni pogodio je Albaniju FOTO: Reuters Novi zemljotres jačine 3,8 stepeni pogodio je Albaniju FOTO: Reuters
Epicentar zemljotresa, koji se dogodio sinoć u 21:37 sati, bio je 28 kilometara severozapadno od Tirane na dubini od oko 10 kilometara.
 
Prema pisanju lokalnih medija, nekoliko minuta kasnije još jedan zemljotres jačine 3,3 stepeni potresao je ovu zemlju, a epicentar mu je bio na dubini od 21 kilometar, na 15 kilometara severozapadno od Tirane.
 
U zemljotresu koji je pogodio Albaniju u utorak, 26. novembra, rano ujutru poginulo je 49 osoba. Nakon toga usledilo je više stotina potresa usled smirivanja tla, uključujući najmanje tri jača od pet stepeni.
 
Prema podacima ministarstva zdravlja, više od 2.000 ljudi je povređeno u zemljotresu jačine 6,4 stepena Rihterove skale.
 
Blaži zemljotres u Bosni i Hercegovini
 
Na jugu Bosne i Hercegovine tokom noći je zabeležen blaži zemljotres od 2,8 stepeni po Rihterovoj skali. Potres je izmeren 12 kilometara severoistočno od Stoca, oko tri sata posle ponoći.
 
Kako javlja Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC), epicentar zemljotresa bio je na dubini od dva kilometra.
 
Prethodno je u utorak zemljotres jačine 5,4 stepena pogodio područje Hercegovine na dubini od 10 kilometara i poruzrokovao manju materijalnu štetu.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: