Novo saopštenje iz SZO: Konačno i "ali"

Svetske vesti - Utorak 02.02.2021 - 11:53

Ženeva -- Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da broj novoobolelih od koronavirusa na globalnom nivou opada treću nedelju zaredom.

Još uvek nije vreme za opuštanje FOTO: Reuters Još uvek nije vreme za opuštanje FOTO: Reuters
Generalni direktor SZO Tedros Gebrejesus ocenio je da novi trend pokazuje da je moguće kontrolisati virus, iako se pojavljuju novi sojevi, uz primenu mera poput fizičkog distanciranja, prekrianja lica i održavanja higijene.
 
Tedros je, međutim, ukazao da je svet već bio u sličnoj situaciji i istakao da nije vreme za opuštanje.
 
"Tokom protekle godine bilo je trenutaka u gotovo svim zemljama u kojima je broj registrovanih slučajeva opadao. Mere opreza su popuštane i onda bi virus nastavio da besni", podsetio je Tedros.
 
On je naglasio da je u trenutku kada se vrši vakcinacija na globalnom nivou potrebno primenjivati mere predostrožnosti koje doprinose bezbednosti ljudi, prenosi Glas Amerike.
 
"Kontrola širenja virusa doprinosi spasavanju života i umanjuje šanse za pojave novih sojeva. Pomaže i da dejstvo vakcina bude efijasnije", poručio je on.
 
Tim SZO posetio Centar za ispitivanje bolesti životinja u Vuhanu
 
Stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije (SZO) posetili su danas centar za kontrolu i prevenciju bolesti životinja u gradu Vuhanu u okviru istrage o poreklu pandemije koronavirusa.
 
Član tima Britanac Piter Dasak rekao je novinarima da su imali odlične uslove i vrlo informativan sastanak, a u tviter poruci rekao je da se tim sastao sa osobljem zaduženim za zdravlje stočnog fonda u provinciji Hubej, da su obišli laboratorije i imali detaljne razgovore sa pitanjima i odgovorima. Nije dao dodatne detalje.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: