Od sukoba u Ukrajini do sada izbeglo oko 1,5 miliona ljudi

Svetske vesti - Nedelja 06.03.2022 - 13:46

Dok vojna intervencija Rusije u Ukrajini ulazi u 11. dan, očekuje se da će danas broj ukrajinskih izbeglica dostići 1,5 miliona.

FOTO: AP FOTO: AP

Bežeći vozovima iz zone oružanih sukoba, hiljade premorenih i uplašenih žena i dece stigle su u Lavov u zapadnoj Ukrajini, a ukrajinska železnica angažovala je dodatne kompozicije kako bi se transportovali iz zone žestokih oružanih borbi na istoku zemlje, prenosi Rojters.

U međuvremenu, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin ocenio je da su sankcije Zapada i izolacija Rusije slične objavi rata.

Izraelski premijer Benet, koji je juče doleteo u Moskvu, postao je prvi svetski lider koji se sreo licem u lice sa Putinom od kako je počeo sukob u Ukrajini.

Benet se nakon sastanka u Kremlju sreo i sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim pokušavajući, u koordinaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskom i Nemačkom, da posreduje u okončanju rata.

Kremlj je najavio da će se predsednik Putin danas sastati i sa Redžepom Taipom Erdoganom, predsednikom Turske koja je članica NATO, a deli pomorsku granicu i sa Ukrajinom i sa Rusijom.

U međuvremenu iz Kijeva je najavljeno da će se treća runda pregovora sa Rusijom o prekidu vatre biti održana sutra.

U Poljsku do sada stiglo 922.000 izbeglica iz Ukrajine

Granična služba Poljske saopštila je danas da je u tu zemlju ukupno stiglo 922.000 izbeglica iz Ukrajine.

"Juče, 5. marta, bio je novi dnevni rekord - pripadnici Granične službe su propustili 129.000 ljudi iz Ukrajine. Samo danas do sedam sati ujutru stiglo je još 39.800", objavila je služba na Tviteru, prenosi Sputnjik.

OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: