Ogromna eksplozija: Hiljade evakuisane, prekinut sav saobraćaj (VIDEO)

Svetske vesti - Utorak 09.10.2018 - 09:57

U skladištu municije Ministarstva odbrane Ukrajine došlo je do eksplozija i požara, zbog čega je danas evakuisano oko 12.000 ljudi, a državna bezbednosna služba istražuje da li je u pitanju bila sabotaža.

Za sada nema podataka o povređenih FOTO: Flickr/ilustracija Za sada nema podataka o povređenih FOTO: Flickr/ilustracija
Zvaničnici su saopštili da niko nije povređen.
 
Ukrajinska državna bezbednosna služba je navela da istražuje mogućnost sabotaže. Portparol ministarstva odbrane je rekao da činjenica da su se eksplozije dogodile u različitim delovima skladišta ukazuju na sabotažu.
 
Skladište se nalazi na 176 kilometara istočno od Kijeva. U ranim jutarnjim satima odjeknule su eksplozije i izbio je požar.
 
Ministarstvo odbrane je navelo da su "u sekundi ođekivale dve do tri eksplozije". Vazdušni prostor u radijusu od 30 kilometara je zatvoren, a putni i železnički saobraćaj je obustavljen.
 
Do eksplozije je došlo jutros nešto pre 03:30 sati u skladištu municije u regionu Černigov, u blizini naselja Ičnja, nakon čega je izbio požar, saopštio je Generalštab ukrajinskih oružanih snaga. 
 
Stotine ljudi raspoređeno je na licu mesta, navodi se u saopštenju, a tamo se uputio i načelnik ukrajinskih oružanih snaga.
 
Britanska agencija podseća da je proteklih godina zabeleženo više velikih požara u skladištima municije i oružja u Ukrajini i napominje da se ukrajinska vojska bori protiv proruskih snaga na istoku zemlje od 2014. 
 
Podseća i da je prošle godine, zbog eksplozija velikih razmera u vojnom skladištu u regionu Vinicja, 270 kilometara od Kijeva, evakuisano 24.000 ljudi.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: