Osuđen bivši direktor Trampove kampanje, dobio četiri godine zatvora

Svetske vesti - Petak 08.03.2019 - 13:35

Pol Manafort proglašen krivim za osam finansijskih krivičnih dela, u prvom sudskom procesu koji je rezultat istrage specijalnog savetnika Roberta Mulera o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016

Manafort priznao deo krivice FOTO: Twitter Manafort priznao deo krivice FOTO: Twitter
Bivši direktor izborne kampanje američkog predsednika, Pol Manafort, osuđen je na gotovo četiri godine zatvora, nakon što se izjasnio krivim za finansijske malverzacije na prvom suđenju.
 
Manafort, koji će uskoro imati 70 godina, dobio je kaznu znatnu manju od one koju je tužilaštvo zatražilo. Tužioci su sugerisali između 19 i 24 godine zatvora.
 
"Manafort je počinio teška krivična dela", izjavio je sudija T.S. Elis koji je odredio zatvorsku kaznu od 47 meseci.
 
Manafort je prošle godine proglašen krivim za osam finansijskih krivičnih dela, u prvom sudskom procesu koji je rezultat istrage specijalnog savetnika Roberta Mulera o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016, mada sama krivična dela nisu povezana s Rusijom.
 
On je u drugom suđenju priznao krivicu za optužbe u vezi s njegovim konsultantskim radom u Ukrajini.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: