Ovo je masovni ubica iz Plimuta: Obožavalac Trampa, član bizarnog pokreta

Svetske vesti - Petak 13.08.2021 - 12:13

Krvavi napad u Plimutu u kojem je ubijeno 5 osoba šokirao je Veliku Britaniju, a mediji na Ostrvu pišu o identitetu napadača. Reč je o Džejku Dejvidsonu, mladiću u 20-im godinama, koji je bio pristalica bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i veliki ljubitelj vatrenog oružja.

FOTO: Reuters FOTO: Reuters
Policija je potvrdila da je napadač pronađen mrtav na licu mesta sa prostrelnom ranom. Identitet napadača još uvek nije zvanično potvrđen.
 
Iako je živeo u Plimutu, na njegovom profilu na Fejsbuku pisalo je da je poreklom iz Finiksa u Arizoni (SAD). Na društvenim mrežama je podržavao Donalda Trampa, a delio je i brojne statuse o istraživanju svemira. Navodno je radio za kompaniju Babkok Internešenel, koja je u aprilu najavila otkaze za hiljadu svojih radnika.
 
Ljudi koji tvrde da su ga poznavali navode da je imao problema sa mentalnim zdravljem, a spominje se i nedavna borba s tumorom u njegovoj porodici.
 
„San“ piše da je Dejvison desničar koji je opsednut američkom kulturom oružja. Njegov Fejsbuk prepun je američke propagande, poput slike orla ispred zastave i slike spomenika koji prikazuje kolonijalnog poljoprivrednika koji drži musketu.
 
Dejvison ima i stranicu na Jutjubu na kojoj progovara o svom propalom ljubavnom životu. Prati „Incel TV“ – internet grupu za podršku „incelima“, ljudima u „nevoljnom celibatu“, koju karakterišu mizoginija i teorije o nadmoći muškaraca.
 
U jednom videu Dejvison kaže: „Toliko sam propustio kao tinejdžer, nadam se da ću to moći nadoknaditi… Ne zagovaram ovo, ali ako moram, možda bih čak pokušao da upotrebim drogu da to nadoknadim, možda seks na kokainu ili nešto slično, možda bi to moglo da nadoknadi to propušteno tinejdžersko iskustvo.“
 
Pre samo dve nedleje Dejvison je govorio o tome da je teško „imati snagu volje“ kad vas „život nikada nije nagradio“. Na drugim videima se žalio da je nevin, a o sebi je govorio i kao o „mašini za ubijanje“.
 
Ko su žrtve?
 
Pojavile su se informacije da su među žrtvama i roditelji napadača, ali ovo nije zvanično potvrđeno. Imena i uzrast žrtava nisu objavljeni, ali lokalni zastupnik Luk Polard rekao je da je jedna od ubijenih osoba dete „mlađe od deset godina“.
 
U nepotvrđenim izveštajima svedoka navodi se da su među žrtvama bili muškarac pogođen u stomak i starija žena. Među ubijenima su navodno i dve osobe koje su šetale pse. Četiri osobe su preminule na licu mesta, a jedna u bolnici, javlja BBC.
 
Svedokinja Šeron Tarner (57), koja živi u blizini, rekla je da je to što se dogodilo stravično i tužno.
 
„Čula se vika, a zatim i pucnjava. Tri do četiri metka su ispaljena. Tada je napadač razvalio vrata i nasumično počeo da puca. Bežao je iz kuće pucajući i nastavio da ispaljuje metke na ljude u parku koji su šetali pse. Nastavio je duž avenije Rojal Nejvi pucajući. Čula sam da je neko rekao da je upucao svog brata“, rekla je ona.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: