Pariz: Gori zgrada u luksuznoj četvrti, 200 vatrogasaca gasi vatrenu stihiju, IMA ŽRTAVA (FOTO, VIDEO)

Svetske vesti - Utorak 05.02.2019 - 10:30

Osmoro ljudi je poginulo u požaru u stambenoj zgradi u jugozapadnom Parizu, saopštile su vatrogasne službe francuske prestonice.

Požar je izbio u zgradi od osam spratova FOTO: Twitter/Chevallier Laetitia Požar je izbio u zgradi od osam spratova FOTO: Twitter/Chevallier Laetitia
Požar je izbio u zgradi od osam spratova u 16. okrugu u blizini fudbalskog stadiona "Park prinčeva" i terena na kojima se igra poznati otvoreni teniski turnir "Rolan Garos". Vatra je buknula oko jedan sat ujutru, a mnogi stanari sklonili su se na krovove kako bi pobegli od plamena plamenu.
 
Zvaničnik gradske uprave u Parizu Emanuel Gregor izjavio je da su sve žrtve stanari zgrade, te da je požar izbio na višim spratovima, nakon čega se proširio na ostale delove zgrade.
 
Francuske vlasti saopštile su da se jedna ženska osoba nalazi u pritvoru u okviru istrage, a državni tužilac u Parizu Remi Hajc rekao je novinarima da se sumnja na "krivični" uzrok požara.
 
U vatrenoj stihiji je, kako se navodi, povređeno skoro 30 ljudi, uključujući tri vatrogasca. Jedna osoba je u ozbiljnom stanju, prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si (BBC).
 
- Broj žrtava bi mogao da se poveća jer požar koji je zahvatio sedmi i osmi sprat još nije ugašen - izjavio je portparol vatrogasne službe.
 
U gašenju požara učestvuje oko 200 vatrogasaca koji pomažu u spasavanju zarobljenih na krovovima. Okolne zgrade u elitnom kvartu nedaleko od Ajfelove kule evakuisane su iz predostrožnosti.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: