Peskov: Turska će dobiti S-400 ranije od planiranog

Svetske vesti - Sreda 29.05.2019 - 14:47

ANKARA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se realizacija sporazuma o isporuci ruskih raketnih odbrambenih sistema S-400 Turskoj odvija prema planu, i da će ta oprema biti ranije isporučena nego što je bilo planirano, prenosi grčki list Katimerini.

Uzdrmani odnosi Ankare i Vašingtona FOTO: Getty Images Uzdrmani odnosi Ankare i Vašingtona FOTO: Getty Images
"Isporuka će biti izvršena ranije nego što je prvobitno planirano, na zahtev turske strane", rekao je Peskov tokom posete Kazahstanu, navodi se u izveštaju turske novinske agencije Anadolija.
 
Nabavka raketnog odbrambenog sistema S-400 uzdrmala je odnose Ankare i Vašingtona, koji je u nekoliko navrata pozivao turske vlasti da odustanu od te nabavke, jer će se u suprotnom suočiti sa američkim sankcijama.
 
Vlasti u Vašingtonu kao jednu od potencijalnih sankcija uperena protiv Ankare vide isključenje Turske iz zajedničkog programa za prozvodnju borbenih aviona F-35.
RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: