Počela nova runda pregovora, fokus na prekidu vatre i povlačenju trupa

Svetske vesti - Ponedeljak 14.03.2022 - 11:40

KIJEV – Četvrta runda pregovora između Ukrajine i Rusije fokusiraće se na postizanje dogovora o prekidu vatre, povlačenju trupa i bezbednosnim garancijama za Ukrajinu.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Pregovori su počeli, a jedan od ukrajinskih pregovarača Mihail Podoljak rekao je da je stav Ukrajine ostao nepromenjen. Takođe, on je naveo i da Rusija počinje da se konstruktivno anagažuje.
 
„Insistiramo na prekidu vatre pre nego što se održe razgovori o budućim odnosima”, napisao je Podoljak na društvenim mrežama, prenosi Tanjug.
 
„Pregovori. Četvrta runda. O miru, prekidu vatre, trenutnom povlačenju trupa i bezbednosnim garancijama. Teška diskusija”, napisao je Podoljak, dodajući da veruje da Rusija „i dalje ima zabludu da je 19 dana nasilja nad ukrajinskim mirnim gradovima prava strategija”.
 
Prethodna tri puta Belorusija je bila domaćin razgovora, a današnji pregovori Rusije i Ukrajine nastavljaju se u formi video konferencije. Ovo je potvrdio Dmitrij Peskov, ruski pregovarač i portparol ruskog predsednika Vladimira Putina. Takođe, i dalje je otvorena opcija o budućem sastanku dva predsednika koji se očekuje. 
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: