Počeli pregovori Ukrajine i Rusije; Eksplozije jutros odjekivale u Kijevu i Harkovu

Svetske vesti - Ponedeljak 28.02.2022 - 13:19

KIJEV - U Belorusiji su počeli pregovori između ruske i ukrajinske delegacije, javlja Sputnjik. Za danas je zakazana i hitna, specijalna sednica Generalne skupštine UN. Eksplozije su jutros odjekivale u Kijevu i Harkovu, saopštila je ukrajinska državna Agencija za zaštitu komunikacija i informacija.

FOTO: MFA Belorussia FOTO: MFA Belorussia
Delegacijama je dobrodošlicu poželeo Vladimir Makej, šef administracije beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.
 
"Možete da se osećate potpuno bezbedno. To je naša sveta dužnost!", rekao je Makej, prenosi Ukrajinska pravda.
 
List navodi da je početak sastanka prenošen onlajn, ali da je kasnije prenos isključen na zahtev ruske strane.
 
Moskva je juče saopštila da će pregovori biti održani u Gomeljskoj oblasti, u Belorusiji, dok je u Kijevu rečeno da će sastanak dve delegacije biti održan na granici Ukrajine i Belorusije, u oblasti reke Pripjat.
 
Rusku delegaciju vodi savetnik šefa države Vladimir Medinski, a u njoj su i zamenik ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko, zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin i predsedavajući Komiteta za međunarodne poslove Dume Leonid Slucki, navodi Tas s.
 
Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je šef ukrajinske delegacije, u kojoj su i savetnik šefa kabineta predsednika Mihail Podoljak, lider partije Sluga naroda David Arahamija, ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov, šef delegacije Ukrajine u Trilateralnoj kontakt grupi Andrej Kostin, narodni poslanik Rustem Umerov i zamenik ministra spoljnih poslova Nikolaj Točicki.
 
Kako navodi ukrajinska agencija UNIAN, ključna tema pregovora biće momentalni prekid vatre i povlačenje ruskih trupa sa teritorije Ukrajine.
 
Sastanak dve delegacije održava se u blizini reke Pripjat na ukrajinsko-beloruskoj granici.
 
Agencija RIA Novosti javlja da je ukrajinska delegacija stigla u dva helikoptera.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: