Poginulo 11 rudara u Rusiji

Svetske vesti - Četvrtak 25.11.2021 - 13:32

MOSKVA - U požaru koji je danas zahvatio rudnik uglja u Sibiru poginulo je 11 osoba, više od 40 je povređeno, a nekoliko desetina rudara i dalje se nalazi u oknima. Spasilačke službe bile su primorane da obustave potragu za zatrpanim rudarima jer je pretila opasnost od novih eksplozija, rekao je za Interfaks jedan od rukovodilaca u rudniku, preneo je AP.

FOTO: EPA FOTO: EPA
Do nesreće je došlo u rudniku Lastvjaznaja u regionu Kemerovo kada se zapalila prašina od uglja, nakon čega se dim proširio kroz sistem za ventilaciju.
 
U trenutku nesreće u oknima je bilo 285 rudara. Spasioci su uspeli da evakuišu 239 osoba, a više desetina je i dalje pod zemljom.
 
Guverner Kemerova Sergej Civiljov je saopštio da su 43 povređena rudara prebačena u bolnice, a četvorica su životno ugrožena.
 
Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama poginulih rudara i naložio vladi da obezbedi svu neophodnu pomoć povređenima. 
FoNet, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: