Porošenko: Putin želi da anektira celu Ukrajinu

Svetske vesti - Četvrtak 29.11.2018 - 11:29

Berlin – Predsednik Ukrajine Petro Porošenko optužio je ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da anektira celu Ukrajinu i pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel da podrži Kijev.

"Putin sebe vidi kao cara" FOTO: AFP
Porošenko je u intervjuu za današnji nemački "Bild" i medijsku grupu "Funke" odbacio tvrdnje Rusije da su tri ukrajinska broda ilegalno ušla u ruske vode u Azovskom moru u nedelju i da je to bila provokacija, prenosi Tanjug.
 
"Ne verujte u Putinove laži. Putin želi staro rusko carstvo, Krim, Donbas, celu zemlju. Kao ruski car, kako sebe vidi, njegovo carstvo ne može da funkcioniše bez Ukrajine. On nas vidi kao svoju koloniju", rekao je Porošenko.
 
On je pozvao Nemačku, koja je najveći kupac ruskog gasa, da obustavi izgradnju gasovoda Severni tok 2 koji bi omogućio Rusiji da direktno snabde Nemačku, zaobilazeći Ukrajinu.
 
"Treba nam snažna, odlučna i jasna reakcija na agresivno ponašanje Rusije. To znači i zaustavljanje projekta gasovoda Severni tok 2", kazao je ukrajinski predsednik, prenosi Rojters.
 
Porošenko je takođe pozvao pozvao na stacioniranje brodova NATO-a u Azovskom moru.
Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: