Predstavnički dom danas glasa da Trampu ograniče vojne akcije protiv Irana

Svetske vesti - Četvrtak 09.01.2020 - 13:06

redstavnički dom američkog Kongresa glasaće danas o rezoluciji koja ima za cilj da ograniči ovlašćenja predsednika SAD Donalda Trampa da pokreće vojne akcije protiv Irana, najavila je predsedavajuća tog doma Nensi Pelosi.

Tramp donosi opasne odluke FOTO: Getty Images Tramp donosi opasne odluke FOTO: Getty Images
Pelosi je rekla da će se glasanje održati jer su pojedini članovi Kongresa zabrinuti zbog toga što Trampova administracija nije razmatrala strategiju i odluke tokom brifinga sa poslanicima, preneo je sinoć Rojters.
 
Pelosi je to rekla nakon što je Teheran ispalio rakete na vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a nakon ubistva komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija u vazdušnom napadu SAD u Iraku.
 
Pelosi je u saopštenju navela da je ubistvo Sulejmanija, koje je izvela Trampova administracija, ugrozilo američke vojnike, diplomate i druge "rizikujući ozbiljnu eskalaciju tenzija sa Iranom", navodi Si-En-Bi-Si.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: