Pucnjava u Sarajevu, ubijena dvojica policajaca

Svetske vesti - Petak 26.10.2018 - 12:27

U razmeni vatre između kradljivaca automobila i policije oko četiri sata ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje jedan policajac je ubijen na licu mesta, a drugi je ranjen i on je usled teških povreda preminuo u bolnici.

Biće proglašen dan žalosti FOTO: YouTube Biće proglašen dan žalosti FOTO: YouTube
Osobe koje su pucale na sarajevske policajce pokušale su da ukradu automobil "golf 6" bele boje hrvatskih registarskih tablica, ali kada su stigli službenici MUP-a otpočela je pucnjava, preneo je portal Kliks. 
 
Policija će "ako treba prevrnuti sve da dođe do počinilaca", poručili su povodom napada na policijsku patrolu predsednik Vlade Kantona Sarajevo Adem Zolj, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić i policijski komesar sarajevske policije Mevludin Halilović na konferenciji za novinare.  
 
"Ovo je gnusan čin jer policajci nisu ni izašli iz auta, a ni upotrebili oružje. Dok je vozilo bilo u pokretu oni su počeli da pucaju na pripadnike policije. Naše entitetske granice omogućavaju kriminalcima da deluju i mi ćemo morati da imamo zajedničke aktivnosti i sa MUP-om RS", rekao je Zolj i naglasio da je to atak na državu.
 
Dodaje da će na dan sahrane ili dženaze najverovatnije proglasiti dan žalosti na području Kantona Sarajevo.
 
Mulabdić je rekao da osuđuje "gnusni događaj" i da se nada da će počinioci krivičnog dela što pre biti najoštrije kažnjeni.
 
Policijski komesar MUP-a KS Halilović ukazao je da je reč o nastavku agresivnog ponašanja kriminalnih grupa prema policajcima, podsećajući da je policija ranije upozoravala na to.
 
"U toku su uviđajne radnje koje se sprovode pod nadzorom Tužilaštva KS. Na terenu su četiri kantonalna tužioca. U ovaj slučaj je uključen i FUP, Granična policija BiH, SIPA, druga kantonalna ministarstva i MUP RS", rekao je Halilović.
 
Kako kaže, na raspolaganje su stavljene i helikopterske jedinice FUP-a i MUP-a RS.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: