Putin: Rusija otkrila osumnjičene za slučaj Skripalj

Svetske vesti - Sreda 12.09.2018 - 08:28

Moskva -- Vladimir Putin izjavio da je Rusija identifikovala dva muškarca, osumnjičena da su otrovala bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Reč je odvojici "običnih građana", koji nemaju veze s kriminalom, rekao je ruski predsednik na ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Podsetimo, slujčaj trovanja Skripalja zaoštrio je odnose Rusije i velike Britanije a potom i svoh ostalih članica NATO, koje su podržale Britaniju u osudi Rusije, koju zvanični London smatra odgovornom za taj napad.

Bilans tog diplomatskog rata je povlačenje ambasadora iz Rusije, ali i kontra mera Moskve.

Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su bez svesti na klupi u engleskom gradiću Solsberiju, a analize i istraga su utvrdili da je bivši ruski tajni agent i njega ćerka bio otrovan nervnim agensom novičokom, koji se, kako je navedeno u izveštaju, proizvodi samo u Rusiji.

Zvanična Moskva negirala je takve optužbe i ponudila pomoć u istrazi.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: