Rama: Ne podnosim ostavku i neće biti izbora

Svetske vesti - Ponedeljak 18.02.2019 - 11:40

Tirana -- Albanski premijer Edi Rama izjavio je da neće podneti ostavku i da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora u Albaniji.

O ostavci, kaže, ne razmišlja FOTO: EPA O ostavci, kaže, ne razmišlja FOTO: EPA
Nakon masovnih opozicionih antivladinih protesta u Tirani, Rama u intervjuu za italijanski Korijere dela sera kaže da za tim nema potrebe budući da je opozicija u dubokoj krizi i nje u stanju da politički izazove vladu. Manjina u parlamentu, tvrdi Rama, je slabija nego što je bila na izborima 2017.
 
"Kada bi sutra bili izbori, opozicija bi dobila manje glasova", kazao je Rama i dodao da je njega izabrao narod i da će na toj funkciji ostati do kraja služeći mu. O ostavci, kaže, ne razmišlja. 
 
"Imam jasan mandat od naroda, imamo većinu u parlamentu i na kraju imam obavezu suočavanja sa mojim sunarodnicima. Nisam obavezan da pratim zahteve parlamentarne manjine. Jedina obaveza je ugovor sa albanskim narodom koji nam je dao mandat da vladamo", rekao je albanski premijer. 
 
Rama tvrdi da je njegova vlada potpuno posvećena reformama pravosuđa, da borba protiv korupcije nikada nije bila tako jaka kao sada, te da se radi na jačanju javne uprave. "Jasno je da je to dug rat i da rezultati ne mogu doći tako brzo", rekao je Rama.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: