Rekordan broj novozaraženih u svetu u jednoj nedelji, u Meksiku 5.700 novih slučajeva, sedmi dan zaredom u SAD rekordan broj novoobolelih

Svetske vesti - Sreda 11.11.2020 - 12:11

Broj novih slučajeva korona virusa u svetu porastao je prošle nedelje za više od 3,6 miliona, što je najviši broj za jednu nedelju od početka pandemije, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

Broj novozaraženih u svetu ove nedelje viši za osam odsto FOTO: AP Broj novozaraženih u svetu ove nedelje viši za osam odsto FOTO: AP
Broj smrtnih slučajeva u tom periodu je porastao za 54.000, što je za 9.000 više nego u prethodnoj nedelji, prenosi Tass. U saopštenju se precizira da je u prošloj nedelji broj novozaraženih u svetu bio viši za osam odsto u odnosu na prethodnu nedelju.
 
Više od polovine, 54 odsto novih slučajeva, prijavljeno je u Evropi, a u tom regionu registrovano je i 47 odsto smrtnih slučajeva.
 
Prethodni rekordan broj novozaraženih u svetu na nedeljnom nivou zabeležen je u nedelji od 26. oktobra do 1. novembra, kada je zaraženo 3,3 miliona ljudi.
 
Prema podacima SZO, od 8. novembra u svetu je zaraženo oko 49,7 miliona ljudi, a 1,2 miliona je preminulo.
 
U Meksiku više od 5.700 novozaraženih, 617 preminulih
 
U Meksiku je u poslednja 24 sata potvrđeno 5.746 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je 617 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
 
U toj zemlji ukupno je zaražena 978.531 osoba, od kojih su 95.842 preminule, prenosi Rojters.
 
U Kini nastavljen pad broja novozaraženih
 
U poslednja 24 sata u Kini je zabeleženo 17 novih slučajeva korona virusa, čime je nastavjen trend pada dnevnog broja novozaraženih, saopštila je Nacionalna zdravstvena komisija.
 
Prethodnog dana prijavljena su 22 nova slučaja.
 
Od ukupnog broja novozarazenih 16 je uvezeno, a prvi lokalno prenet slučaj od kraja februara zabeležen je u istočnoj provinciji Anhui, prenosi Rojters.
 
Opao je i broj novih asimptomatskih slučajeva koji ne ulaze u zvaničnu statistiku, pa ih je danas bilo 15 u odnosu na 25 prethodnog dana.
 
Od početka epidemije u Kini su zaražene 86.284 osobe, a 4.634 su preminule.
 
SAD: Sedmi dan zaredom rekordan broj novozaraženih
 
U Sjedinjenim Američkim Državama sedmi dan zaredom zabeležen je rekordan dnevni broj novih slučajeva korona virusa, a broj preminulih najveći je od avgusta.
 
Kako navodi Rojters, u SAD je u poslednja 24 sata prijavljeno najmanje 134.000 novih slučajeva.
 
Prema računici britanske agencije, dnevni prosek u prethodne dve nedelje je 120.000 novozaraženih dnevno.
 
Broj smrtnih slučajeva je prvi put od avgusta premašio 1.400, a u proteklom danu preminulo je 1.450 osoba.
 
Zabrinjava porast broja hospitalizovanih, a u američkim bolnicama trenutno je 61,471, što je najviše od početka epidemije.
 
SAD su po broju potvrđenih slučajeva i preminulih prve u svetu, sa više od 10,5 milina zaraženih i oko 250.000 smrtnih slučajeva.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: