Rusija planira da proizvodi više miliona vakcina mesečno

Svetske vesti - Ponedeljak 03.08.2020 - 14:19

Od početka naredne godine, Rusija planira da proizvodi više miliona vakcina mesečno, izjavio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov u intervjuu agenciji TAS.

Do sada je razvijeno 26 opcija vakcine FOTO: Thinkstock Do sada je razvijeno 26 opcija vakcine FOTO: Thinkstock
Prema recima Manturova, sveukupna proizvodnja zavisi najviše od potražnje zdravstvenog sektora, a prva ruska vakcina, koja je razvijena u Nacionalnom istraživačkom centru za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, krenuće u serijsku proizvodnju tokom septembra.
 
Manturov je objasnio da će prvih nekoliko meseci biti proizvedeno nekoliko stotina hiljada doza mesečno, da bi se od početka 2021. godine proizvodnja povećala na nekoliko miliona doza mesečno.
 
Prema podacima Federalne sluzbe za zaštitu prava potrošaca i dobrobit ljudi, do sada je razvijeno 26 opcija vakcine u 17 istrazivačkih institucija u Rusiji, a Istrazivački centar "Vektor" ove federalne službe razvija vakcinu u koju je integrisano šest različitih tehnoloških platformi.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
ljuba
03.08.2020. , 16:48
Bravo braćo Rusi !
ljuba
03.08.2020. , 16:52
Bravo braćo Rusi !
ljuba
03.08.2020. , 16:53
Bravo braćo Rusi !