SAD uvodi sankcije Rusiji zbog Skripalja

Svetske vesti - Četvrtak 09.08.2018 - 09:24

Sjedinjene Američke Države uvešće nove sankcije Rusiji zbog toga što je koristila bojni otrov prilikom pokušaja ubistva bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke, saopštio je Stejt department.

Ne zna se o kakvim sankcijama je reč FOTO: Profimedia Ne zna se o kakvim sankcijama je reč FOTO: Profimedia
U saopštenju se navodi da je Rusija na taj način prekršila međunarodno pravo i Konvenciju o zabrani upotrebe hemijskog oružja. Bivši ruski špijun Sergej Skripalj, koji je radio i za britansku obaveštajnu službu, otrovan je u britanskom gradu Solzberiju nervnim agensom „novičokom“, a tom prilikom je otrovana i njegova ćerka Julija.
 
Velika Britanija za to odmah optužila Rusiju, a Moskva je više puta demantovala da je na bilo koji način bila umešana u napad.
 
U saopštenju Stejt departmenta se ne precizira o kakvim sankcijama je reč, a navodi se da će one, nakon što prođu predviđenu proceduru u Kongresu, stupiti na snagu 22. avgusta.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Mafers
15.08.2018. , 09:10
Zbog čega SAD su povezani sa incidentom u Velike Britanije? Četiri čoveka bilo je otrovano, od kojih jedan je umro. Nijedan krivac i bilo koji dokazi nisu bili pronađeni. Međutim, SAD već uvode sankcije protiv nekoga bez ikakvih zakonskih osnova, zbog samo nekih pretpostavka. Sada događaji u Solsbereju izgledaju sve više i više pozorištom već pre ovih sankcija.