Sanders oštro kritikovao Trampa zbog pomilovanja Blagojevića

Svetske vesti - Sreda 19.02.2020 - 11:42

Američki senator i jedan od mogućih kandidata demokrata na predsedničkim izborima Berni Sanders oštro je kritikovao odluku predsednika Donalda Trampa da pomiluje nekoliko bivših političara i biznismena osuđenih za korupciju i utaju poreza, među kojima je i bivši guverner Ilinoisa Rod Blagojević.

Jedna od prvih fotografija Roda Blagojevića posle pomilovanja FOTO: EPA-EFE Jedna od prvih fotografija Roda Blagojevića posle pomilovanja FOTO: EPA-EFE
„Tramp je pomilovao utajivače poreza, prevarante sa Vol strita, milijardere i korumpirane vladine zvaničnike. U međuvremenu hiljade siromašnih i dece radničke klase sede u zatvoru zbog nenasilnih osuda zbog droge. Tako izgleda propali i rasistički kriminalni pravosudni sistem”, napisao je Sanders na Tviteru, prenosi Tanjug.
 
Pored Blagojevića, koji je na odsluženju 14-godišnje zatvorske kazne zbog korupcije, Tramp je u utorak pomilovao i nekadašnjeg njujorškog policijskog komesara Bernija Kerika, investitora Majkla Milkena i bivšeg vlasnika NFL tima iz San Franciska Edvarda Debartola.
Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: