Sedam ljudi poginulo u metežu u blizini aerodroma u Kabulu

Svetske vesti - Nedelja 22.08.2021 - 09:25

Britanska vojska je saopštila da je sedam avganistanskih civila poginulo u metežu u blizini aerodroma u Kabulu, gde i dalje vlada haos.

FOTO: AP FOTO: AP
Do pogibije sedam civila došlo je usled meteža u masi, kojem doprinose i talibani koji pucaju u vazduh kako bi zaplašili i oterali očajne ljude koji žele da se ukrcaju u neki od aviona.
 
"Uslovi na terenu i dalje su ekstremno teški, ali radimo sve što možemo da upravljamo situacijom što je moguće bezbednije", navelo je britansko Ministarstvo odbrane.
 
Nakon jučerašnjeg američkog saopštenja o postojanju bezbednosne pretnje od ekstremističke grupe Islamska država u Avganistanu, vojni avioni SAD izvode brza sletanja na aerodrom okružen talibanskim borcima.
 
Ambasada SAD je juče izdala novo bezbednosno upozorenje američkim državljanima da ne putuju do aerodroma u Kabulu dok ne dobiju pojedinačnu instrukciju od predstavnika vlade iz Vašingtona.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: