Sergej Lavrov otkrio šta će se desiti u slučaju nuklearnog rata

Svetske vesti - Subota 30.04.2022 - 17:09

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je rekao da nuklearni rat ne sme biti pokrenut jer u njemu ne može biti pobednika". Pozvao je i ostale zemlje da se toga pridržavaju.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE

Istakao je da je Rusija bila „šampion“ u davanju obećanja drugim zemljama da neće nikada započeti nuklearni rat.

Istakao je i da Rusija ne smatra da je u ratu sa NATO savezom, a takav razvoj događaja bi povećao rizike od nuklearnog rata, što se ne može dozvoliti, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Nažalost, postoji utisak da NATO veruje da je u ratu sa Rusijom“, rekao je Lavrov u intervjuu za TV kanal Al Arabija.

Na pitanje da li ruska vojska želi potpunu kontrolu na Donbasom i južnom Ukrajinom kako bi se obezbedio kopneni koridor za Krim, Lavrov je rekao: "O vojnim sredstvima za postizanje ruskih ciljeva nije na meni da razgovaram", rekao je on.

Lavrov nije одређено одговорио nа pitanje da li će operacije u Donbasu biti završene do 9. maja, kada Rusija obeležava Dan pobede nad nacizmom.

"Operacije u Donbasu će biti završene kada civilje koje sam vam opisao budu sprovedeni i ostvareni", dodao je.

Lavrov je umanjio pritisak sankcija zapadnih vlada na Rusiju.

"Oni ne poznaju istoriju. Rusija je oduvek imala sankcije. Ovo poslednje zgražavanje i talas sankcija su pokazali pravo lice Zapada. Oni ne znaju bilo šta o spoljnoj politici Rusije ili o tome kako se ponašati sa Rusijom", zaključio je Lavrov.

OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: