Severna Koreja lansirala dva neidentifikovana projektila

Svetske vesti - Četvrtak 25.07.2019 - 13:04

Severna Koreja lansirala je dva neidentifikovana projektila u more kod svoje istočne obale, saopštili su zvaničnici Južne Koreje

Prvo lansiranje nakon dogovora sa Trampom FOTO: AP Prvo lansiranje nakon dogovora sa Trampom FOTO: AP
Severna Koreja lansirala je dva neidentifikovana projektila u more kod svoje istočne obale, saopštili su zvaničnici Južne Koreje, dok je japanska vlada navela da su u pitanju balistički projektili.
 
Kako je naveo Generalštab južnokorejske vojske, projektili su lansirani iz oblasti u blizini grada Vonsan na istoku Severne Koreje, preneo je u sredu AP.
 
Kako stoji u saopštenju, projektili su leteli 430 kilometara.
 
Izvori iz Japana naveli su da su projektili pali u vodu pre nego što šu stigli do japanske ekskluzivne ekonomske zone, ali je premijer Šinzo Abe je rekao da oni ne predstavljaju pretnju za nacionalnu bezbednost, prenosi Kjodo.
 
Japanski ministar odbrane Takeši Ivajna izjavio je da su projektili bili isti tip kratkodometnih balističkih raketa koje je Pjongjang ispalio u maju i podsetio da njihovo lansiranje predstavlja kršenje rezolucija Ujedinjenih nacija kojim se Severnoj Koreji zabranjuje da koristi balističku tehnologiju.
 
Ovo je bilo prvo lansiranje balističkih projektila koje je izvela Severna Koreja nakon što su se njen lider Kim Džong Un i američki predsednik Dionald Tramp 30. juna dogoovrili da nastave pregovore između dve zemlje o denuklearizaciji, navodi Kjodo.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: