Si poručio Trampu: SAD se mešaju u unutrašnje poslove Kine

Svetske vesti - Subota 21.12.2019 - 02:36

Kineski predsednik Si Ðinping optužio je danas SAD da se mešaju u unutrašnje stvari Kine, ali je izrazio nadu da će on i američki predsednik Donald Tramp očuvati ortvorenim linije komunikacije, javlja Sinhua.

Peking duboko zabrinut zbog izjava i akcija SAD FOTO: AP Peking duboko zabrinut zbog izjava i akcija SAD FOTO: AP
Kako navodi kineska agencija, Si je u telefonskom razgovoru rekao Trampu da je Peking duboko zabrinut zbog izjava i akcija SAD u vezi s Tajvanom, Hongkongom, provincijom Sinđijang i Tibetom.
 
Tramp je ranije danas izjavio da je razgovarao s kineskim predsednikom Sijem Ðinpingom o trgovini, situaciji u Hongkongu i Severnoj Koreji i ocenio da je postignut napredak po tim pitanjima.
 
"Imao sam veoma dobar razgovor s predsednikom Kine Sijem u vezi s našim džinovskim trgovinskim sporazumom. Kina je već počela veliku kupovinu poljoprivrednih proizvoda i više od toga. Dogovoreno je i formalno potpisivanje. Takođe smo pričali o Severnoj Koreji, gde sarađujemo s Kinom, i o Hongkongu (napredak!)", naveo je Tramp na Tviteru, preneo je Rojters.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: