Silovatelj u SAD osuđen na 897 godina zatvora

Svetske vesti - Subota 19.12.2020 - 13:28

Rej Čarls Veler, serijski silovatelj koji je 15 godina terorisirao žene u Kaliforniji, osuđen je na 897 godina zatvora, piše Si-En-En.

Silovatelj je identifikovan po tragovima DNK FOTO: The Sacramento Silovatelj je identifikovan po tragovima DNK FOTO: The Sacramento
Veler je u periodu od 1991. do 2006. godine napao veliki broj žena u Kaliforniji. Provaljivao je u njihove domove, vezao ih i silovao. Obično je napadao noću, a ne retko je kidnapovao žene i odvodio ih do bankomata gde bi ih opljačkao.
 
Silovatelj je identifikovan po tragovima DNK koje je ostavljao za sobom. S obzirom da njegov DNK nije unesen u državnoj bazi o počiniteljima krivičnih dela, istražitelji su morali koristiti posebnu tehnologiju koja ih je povezala sa Velerom.
 
Prošlog meseca porota iz Sakramenta ga je osudila po 46 tačaka u nizu napada na devet žena od 1991. do 2006. godine, koje su sve svedočile u višedecenijskoj potrazi za pravdom.
 
Protiv njega je u Sakramentu svedočilo devet žrtava, a on je od početka sudskog procesa tvrdio kako nije kriv. Njegove žrtve su godinama čekale pravdu, veliki broj njih sada ima više od 80 godina.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: