Snimci drona pokazuju šta je ostalo od Notr Dama (VIDEO)

Svetske vesti - Sreda 17.04.2019 - 13:16

Pariz -- Snimci napravljeni dronom pokazuju razmere katastrofe koja je zadesila Pariz, kada je jedan od njegovih najznačajnijih simbola zadesio požar.

Notr Dam goreo je čitavih devet sati FOTO: AP Notr Dam goreo je čitavih devet sati FOTO: AP
Podsetimo, čuveni Notr Dam goreo je čitavih devet sati. Preko 400 vatrogasaca pokušavalo je cele noći da stavi vatrenu stihiju pod kontrolu. Srušila se i glavna kula, kao i čuveni zvonik. Istraga o uzroku požara je u toku, ali za sada sve ukazuje na to da nije reč o terorističkom napadu već o ljudskoj grešci, jer je katedrala bila pod rekonstrukcijom.
 
Širom sveta najbogatiji ljudi, ali i oni obični počeli su istog trenutka da skupljaju novac za obnovu tog istorijskog zdanja i do sada je prikupljeno milijardu dolara.
 
U međuvremenu, šteta koja je nemerljiva, budući da su u plamenu izgorele i neke od najvrednijih umetničkih i verskih relikvija, pokušava da se sanira.
 
Najnoviji snimci napravljeni dronom pokazuju razmeru uništenja Notr Dama.
 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: