ŠOJGU PRIZNAO: Podmornica na kojoj su mornari izginuli u požaru je NUKLEARNA

Svetske vesti - Četvrtak 04.07.2019 - 12:53

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je danas da je tajna vojna podmornica na kojoj se ranije ove sedmice dogodio fatalni požar imala nuklearni pogon, objavljeno je na veb sajtu Kremlja.

Šojgu obavestio i Putina FOTO: AP Šojgu obavestio i Putina FOTO: AP
Šojgu je obavestio predsednika Vladimira Putina da je incident u kojem je poginulo 14 mornara izazavan požarom u odjeljenju sa akumulatorom i da je nuklerani reaktor u podmornici potpuno izolovan.
 
Šojgu je izrazio nadu da će mornarička podmornica za duboke vode uskoro biti popravljena, preneo je "Sputnjik".
 
- Nuklearna jedinica za proizvodnju energije je potpuno izolovana i ispražnjena. Pored toga, posada je preduzela sve mere da zaštiti jedinicu, ona je potpuno operativna. Zato se nadamo da će mašina biti popravljena za kratko vreme".
 
Vatra je izbila u podmornici 1. jula, a 14 članova posade nastradalo je od udisanja toksičnog dima. Ostali mornari su spaseni, a podmornica je odvučena u mornaričku bazu "Severomorsk" na severu Rusije.
 
Vlasti Norveške ranije su objavile da nisu detektovale povećani nivo radijacije poslije ovog događaja.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: