Stotine novih Maseratija i FIAT-a izgorelo u italijanskoj luci

Svetske vesti - Petak 02.11.2018 - 10:38

U požaru koji se dogodio u utorak, pored skupocenih Maseratija, najviše su stradali automobili FIAT 500L, koji se proizvode u Kragujevcu.

Vatrenoj stihiji prethodila je oluja FOTO: YouTube printscreen Vatrenoj stihiji prethodila je oluja FOTO: YouTube printscreen
Kako navode lokalni mediji, požar u luci izbio je u utorak 30. oktobra oko 3:30 ujutru i zahvatio je stotine novih vozila među kojima su bili i automobili marke Maserati namenjeni izvozu na tržište Bliskog istoka. 
 
Vatrenoj stihiji prethodila je oluja zbog koje je nivo mora u luci u Savoni porastao, pa je parking sa novim automobilima predviđenim za izvoz poplavila morska voda. 
 
Kako su bili izloženi slanoj vodi, akumulatori u nekim od parkiranih vozila su eksplodirali, a jak olujni vetar doprineo je da se požar brzo proširi na stotine susednih automobila. 
 
Lokalni mediji navode da je među izgorelim vozilima – koja se broje u stotinama – bilo najviše Maseratija, a na snimku posle požara vidi se i gomila potpuno uništenih FIAT-a 500L iz Kragujevca:
 

 
Zbog otežanih vremenskih uslova, vatrogascima nije bilo lako da obuzdaju vatrenu stihiju, a dodatnu pretnju predstavljale su povremene eksplozije automobila. 
 
Na sreću, niko od vatrogasaca koji su učestvovali u gašenju nije povređen tokom ove intervencije:
 

 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: