Sukob u Groznom: "Ubijeni su planirali terorističke napade"

Svetske vesti - Utorak 13.10.2020 - 14:12

Tri policajca i četiri militanta poginuli su danas u sukobu u glavnom gradu Čečenije Groznom, javlja Tas s.

Četiri člana ilegalne oružane grupe nastradala u pucnjavi Četiri člana ilegalne oružane grupe nastradala u pucnjavi
Kako je ruskoj agenciji rečeno u Nacionalnom antiteorističkom odboru, do sukoba je došlo kada su snage bezbednosti, zajedno sa specijalnim snagama Ruske garde i policijom, otkrile naoružanu grupu i pokrenule antiterorističku akciju.
 
Kako se navodi, na poziv da se predaju, militanti su otvorili vatru iz automatskog oružja, a tokom pucnjave četiri napoadača su neutralisana.
 
"Nažalost, nije bilo moguće izbeći gubitke medu snagama za sprovodenje zakona. Tokom pucnjave, tri policajca su ubijena", rekao je predstavnik Odbora.
 
Militanti su se skrivali u privatnoj kući, koja je opkoljena.
 
Prema saopštenju, akcija je pokrenuta nakon što je Operativni štab u Ceceniji dobio je informaciju o mogućoj pripremi terorističkih napada.
 
"Ovog jutra, četiri člana ilegalne oružane grupe su nastradala u pucnjavi sa antiterorističkom jedinicom iz Groznog. Oni su planirali brojne terorističke napade u toj oblasti. Oružje, komunikaciona oprema i municija su zaplenjene sa mesta pucnjave", napisao je Kadirov.
 
On je rekao da je situacija u gradu i distriktu "generalno mirna i stabilna".
 
"Nemamo nikakve restriktivne mere. Postoji sloboda kretanja. Svi servisi rade uobičajno", navodi Kadirov, dodajući da su bezbednosne agencije odradile posao profesionalno, preneo je TAS S.
 
Nacionalni antiteroristički komitet je ranije saopštio da četiri naoružane osobe koje su pucale na predstavnike zakona su ubijene u Groznom u utorak ujutro.
 
Oni su bili opkoljeni u kući, a prilikom okršaja, nastradala su i trojica članova antiterorističke jedinice.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: