Tinejdžer će 10 godina otplaćivati kaznu zbog požara

Svetske vesti - Sreda 23.05.2018 - 06:53

Tinejdžeru koji je izazvao veliki požar u američkoj državi Oregon, određeno je da plati gotovo 37 miliona dolara u narednih deset godina na ime obeštećenja.

Mora da plati gotovo 37 miliona dolara FOTO: Getty Images Mora da plati gotovo 37 miliona dolara FOTO: Getty Images
Petnestogodišnjak je ranije ove godine priznao da je priredio vatromet u Igl krik kanjonu u septembru prošle godine. Požar koji se brzo širio doveo je do evakuacije stanovništva, dužeg zatvaranja glavnog međudržavnog autoputa i uništenje prirodne turističke atrakcije u toj oblasti.
 
Okružni sudija odredio je da tinejdžer pripremi plan isplate kako bi nadoknadio štetu žrtvama, uključujući i americku šumsku službu i Odeljenje za transport Oregona, te pokrio troškove vatrogasaca, popravku i obnovu u klisuri i oštećene domove, prenosi Glas Amerike. 
 
Za obnovu je odgovoran isključivo tinejdžer, ne i njegovi roditelji, odlučio je sudija. 
 
Advokati odbrane pozvali su na razumnu i racionalnu kaznu, nazivajući 37 miliona apsurdnim iznosom za dete. 
 
Sudija je rekao da ako tinejdžer izvrši sporazumna plaćanja, kompletira uslovnu kaznu i ne počini druga krivična dela, može stati sa isplatom duga nakon 10 godina. 
 
Tinejdžer je takođe osuđen na društveno-koristan rad i mora da napiše više od 150 pisama izvinjenja onima koji su bili pogođeni vatrom u kojoj su izgorela 194 kvadratna kilometra.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: