Tramp će napustiti Belu kuću ako elektori potvrde pobedu Bajdena

Svetske vesti - Petak 27.11.2020 - 10:24

Tramp je ponovio da su nedavni američki izbori bili prevara te odbio da kaže hoće li prisustvovati Bidenovoj inauguraciji.

Ponovio da su nedavni američki izbori bili prevara FOTO: Reuters Ponovio da su nedavni američki izbori bili prevara FOTO: Reuters
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će napustiti Belu kuću ako Elektorski kolegijum potvrdi pobedu demokratskog kandidata Džo Bajdena na predsjedničkim izborima, objavio je Reuters.
 
Inauguracija Bajdena za novog predsednika SAD-a trebalo bi da bude održana 20. januara iduće godine, piše Hina.
 
Razgovarajući s novinarima na praznik Dana zahvalnosti, Tramp je uz ostalo izjavio i da su nedavni američki izbori bili prevara, ali ne nudeći pritom nikakve konkretne dokaze o nepravilnostima glasanja.   
 
Isto tako, odbio je da kaže hoće li prisustvovati Bajdenovoj inauguraciji. 
 
Sastanak u decembru
 
Velike novinske agencije proglasile su pobedu Bajdena ranije ovog meseca, rekavši da je osigurao 306 elektorskih glasova u odnosnu na Trampa koji je osvojio 232. 
 
Kandidat mora dobiti 270 elektorskih glasova da osvoji predsednički mandat. 
 
Elektorski kolegijum će se sastati 14. decembra a elektori uglavnom glasaju na osnovu rezultata u svojim državama. 
 
Trampova kampanja je odbila da prizna Bajdenovu pobedu te je podigla optužnice o prevari u većini ključnih država. Međutim, većina sudova je odbacila slučajeve. 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: