Tramp prebačen u bolnicu

Svetske vesti - Subota 03.10.2020 - 11:33

Američki predsednik Donald Tramp zbog povišene temperature i kašlja prebačen je iz Bele kuće u bolnicu i prima lek remdesivir

"Ide na dobro, mislim! Hvala svima! Volim vas" FOTO: Getty Images
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp prebačen je u petak uveče u vojnu bolnicu „Volter Rid" u Merilendu. Dan pošto je potvrđeno da je  pozitivan na koronavirus, Tramp je počeo da pokazuje prve simptome, poput blago povišene temperature i kašlja.
 
Na fotografiji objavljenoj malo posle nego što se predsednik SAD ukrcao u predsednički helikopter "Marin 1” vidi se da je Donald Tramp sam izašao iz Bele kuće, odšetao stotinjak metara i ukrcao se u letelicu, kojom je prebačen do bolnice.
 
Predsednik SAD oglasio se na Tviteru iz bolnice, poručujući da je dobro.
 
"Ide na dobro, mislim! Hvala svima! Volim vas", napisao je Tramp, prenosi RTS.
 
U saopštenju lekara Bele kuće, koje prenosi agencija Rojters, ističe se da je predsednik SAD počeo da prima terapiju za kovid-19, i to lek remdesivir.
 
Takođe, dodaju da Trampu nije neophodna podrška kiseonika. 
 
Bela kuća je prethodno saopštila da će Tramp, iz predostrožnosti i po preporuci lekara i medicinskih stručnjaka, narednih nekoliko dana raditi iz predsedničke kancelarije u bolnici.
 
Njujork tajms navodi da se Tramp pozdravio sa oficirima koji su ga čekali ispred bolnice "Volter Rid" i zatim ušao u limuzinu, kojom su ga odvezli do mesta na kojem će provesti narednih nekoliko dana, prenosi RTS.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: