Tramp šalje vojsku da pomogne u žarištima epidemije

Svetske vesti - Nedelja 05.04.2020 - 13:59

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će vlada na hiljade zaposlenih u vojsci rasporediti u države širom zemlje kako bi oni pomogli u borbi protiv širenja epidemije korona virusa.

"Biće puno mrtvih" FOTO: AP
On je dodao da će 1.000 pripadnika vojske biti poslato u Njujork, a među njima vojni lekari i medicinske sestre.
 
Tramp je najavio i da će 29 miliona doza lekova protiv malarije biti stavljeno u nacionalne zalihe namenjene pacijentima sa korona virusom i naglasio da se medicinska i zaštitna oprema isporučuje prvo onima kojima je najprioritetnija.
 
Donald Tramp izjavio je da SAD očekuju najteže nedelje u borbi sa virusom korona, upozorivši da će biti puno smrtnih slučajeva.
 
"Biće puno mrtvih", rekao je Tramp u svom dnevnom obraćanju novinarima povodom pandemije virusa COVID-19.
 
Kako prenosi AP, posle mračnog početka konferencije za novinare, Tramp se u više navrata osvrnuo na potrebu da se SAD ponovo otvore za poslovanje.
 
"Moramo da ponovo otvorimo našu zemlju. Ne želimo da ovo radimo mesecima, i mesecima i mesecima. Država na to nije pripremljena", kazao je američki predsednik.
 
Tramp je dodao i da je potrebno što pre omogućiti održavanje sportskih događaja i otvaranje restorana.
 
Agencija Rojters podseća da su zdravstveni eksperti Bele kuće nedavno procenili da bi SAD u pandemiji korona virusa mogle biti suočene sa između 100.000 i 240.000 smrtnih slučajeva.
 
"Verovatno nikada do sada nismo videli takve brojke. Možda tokom rata, tokom Prvog i Drugog svetskog rata", rekao je Tramp.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: