TRAŽE VEĆE PLATE: Generalni štrajk paralisao Belgiju

Svetske vesti - Sreda 13.02.2019 - 12:23

Zbog generalnog štrajka zaposlenih koji traže veće plate u Belgiji je danas paralisan vazdušni, pomorski i železnički saobraćaj, a zatvoreno je i više stotina fabrika

Aerodrom u Briselu FOTO: AP Aerodrom u Briselu FOTO: AP
Zbog generalnog štrajka zaposlenih koji traže veće plate u Belgiji je danas paralisan vazdušni, pomorski i železnički saobraćaj, a zatvoreno je i više stotina fabrika.
 
Sindikati protestuju protiv limitiranja povećanja plata u vreme ekonomskog rasta i traže bolje uslove za prevremeni odlazak u penziju, minimalne plate i bolje stručno usavršavanje.
 
Vlada desnog centra premijera Čarsla Mišela nije u poziciji da snažno odgovori na ovakve zahteve sada jer je u tehničkom mandatu posle propasti koalicije prošle godine, prenosi AP.
 
Na belgijskim aerodromima danas skoro da nije bilo sletanja i poletanja jer kontrolori ne mogu da garantuju bezbednost sa malobrojnim osobljem.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: