Tri snažna potresa pogodila Zagreb, teško povređeno dete VIDEO

Svetske vesti - Nedelja 22.03.2020 - 12:52

Tri snažna zemljotresa potresla su Zagreb jutros. U zemljotresu teško je povređeno jedno dete. Evropski seizmološki centar (EMSC) javio je da je prvi potres bio jačine 5,3 stepena, sa epicentrom sedam kilometara od Zagreba. Novi zemljotres osetio se u 7 sati. Taj je bio jačine 5,2 stepeni. Oko 7.41 sati desio se i treći.

Od jačine potresa srušene su fasade zgrada FOTO: AP Od jačine potresa srušene su fasade zgrada FOTO: AP
U zemljotresu je povređeno petnaestogodišnje dete.   Agenciji Hina je prvo potvrđeno da je dete poginulo, ali su iz Klinike za dečije bolesti javili da 15-godišnje dete nije poginulo, ali da je vrlo kritično.
 
Od jačine potresa srušene su fasade zgrada, u stanovima su popucali zidovi...
 
U zemljotresu je oštećen i toranj zagrebačke katedrale.
 
Snježan Prevolnik, seizmolog, rekao je da je zemljotres bio jačine 5,5 stepeni. Preporučio je građanima da se odmaknu od prozora i polica s kojih nešto može pasti i da, ako mogu, izađu napolje.
 
Dodaje da se očekuju se dalja podrhtavanja tla.
 
 
Zemljotres se osetio i u okolnim zemljama - Madjarskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji.
 
SPC: Oštećena i Saborna crkva na Cvetnom trgu
 
U snažnom zemljotresu koji je pogodio Zagreb oštećena je i Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg na Cvetnom trgu, saopštila je Srpska pravoslavna crkva (SPC).
 
Kako je za Informativnu službu SPC izjavio Đakon Dragan Radić, među sveštenicima i članovima njihovih porodica nema povređenih. 
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: