Tusk će preporučiti odlaganje Bregzita

Svetske vesti - Sreda 23.10.2019 - 13:03

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je da će preporučiti da EU odobri zahtev Velike Britanije za odlaganjem Bregzita, sada zakazanog za 31. oktobar.

Da li je odlaganje od par dana opravdano? FOTO: Getty Images Da li je odlaganje od par dana opravdano? FOTO: Getty Images
Tusk je na Tviteru naveo da će pozvati 27 članica EU da pomere taj rok.
 
London je tražio tromesečno odlaganje, do kraja januara 2020. To je učinjeno nakon što je parlament usvojio zakon kojim primorava premijera Borisa Džonsona da traži odlaganje.
 
Iako nije izneo detalje, Tusk je naveo da će predložiti pisanu proceduru za odlaganje.
 
Pariz voljan da odobri "tehničko odlaganje"
 
Francuska ministarka spoljnih poslova Oreli de Monšalen izjavila je da je Pariz voljan da odobri "tehničko" odlaganje Bregzita "od nekoliko dana" da bi britanski parlament imao vremena da završi potrebne procedure ali da se protivi odlaganju s ciljem "novih pregovora o sporazumu".
 
"Na kraju nedelje ćemo videti da li je čisto tehničko odlaganje od par dana opravdano, zbog britanske parlamentarne procedure. Osim takve situacije, odlaganje s ciljem dobijanja na vremenu ili novih pregovora o sporazumu je isključeno", rekla je Monšalen u francuskom Senatu.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: